În urma cunoștințelor dobândite la cursul pentru profesori intitulat “School innovation: a new mindset for teachers and students” ,organizat la Barcelona( martie -aprilie 2023), în cadrul programului Erasmus+, am desfășurat activități zilnice la clasă, în lunile mai și iunie, in cadrul cărora am aplicat metoda Project Based Learning , despre care am învățat la acest curs.
Am pornit de la principiul studierii unui ecosistem pe parcursul unei perioade mai mari de timp. Am ales spațiul din curtea școlii pentru început.
Copiii au fost împărțiți în echipe și au pornit să exploreze tot spațiul natural ( de la copaci,plante, pietre, la insecte, păsări, etc). Pentru mai multe informații am folosit aplicația Google Lens. Fiecare grupă a avut o broșură in care a notat toate observațiile . (Fiind clase mici, notițele au fost mai mult sub formă de desene ).
În etapa a doua a proiectului am invitat-o pe d-na biolog Andreea Drăghici, de la muzeul Antipa, pentru a desfășura un atelier în școală în cadrul căruia să aflăm mai multe despre universul furnicilor și altor insecte pe care le observasem deja în curtea școlii. Copiii au avut ocazia să studieze la microscop acest univers al insectelor și au aflat lucruri extrem de interesante despre ecosistemul din care fac parte.
Cursul a beneficiat de fonduri provenite de la Uniunea Europeană și este parte a fluxului de implementare din cadrul Acreditării pentru mobilitatea profesorilor din Programul Erasmus+,actiunea KA121-SCH.
In luna februarie, Europass Teacher Academy a organizat in Italia, la Roma in cadrul unui Program Erasmus+ in Italia – Roma, cursul “Traditional Arts and ICT Art Tools for Teaching
your Subjects and Promoting Life Skills”. Acest curs mi-a oferit oportunitatea sa-mi actualizez tehnicile si metodele de lucru in predarea artelor.
Am invatat metode noi, specifice artei digitale.
Tehnicile si metodele insusite in cadrul proiectului le-am aplicat cu succes in lectiile de la clasa (limba romana, arte) prin utilizarea aplicatiei: https://makebeliefscomix.com
#erasmusplus.Ro
◦ In urma cursului pentru profesori intitulat “School innovation: a new mindset for teachers and students”la care am participat in luna martie -aprilie 2023, am aplicat in luna mai, in derularea activitatii zilnice de la clasa, metoda PBL ( Project Based Learning)-metoda despre care am discutat la acest curs.
◦ In prima parte a proiectului am studiat, cu ajutorul aplicației Google Lens, plantele din curtea scolii, urmând că în cea de-a doua parte a proiectului sa asistam la procesul de obținere a hârtiei. Astfel am aflat că plantele trebuie protejate, că putem obține hârtie reciclând alta hârtie.
◦ In a doua parte a proiectului am vizitat la Comana “Moara de hartie”, un loc unde copiii au invatat sa faca ei hartie din maculatura , plante si apa.
◦ Cand am revenit in clasa am utilizat hartia facuta la Moara pentru a desena ceea ce ne a impresionat la Moara de hartie.
◦ Cursul este parte a fluxului de implementare din cadrul Acreditarii pentru mobilitatea profesorilor din Programul Erasmus+, actiunea KA121-SCH
◦ Cursul a beneficiat de fonduri provenite de la Uniunea europeana.
Activitatea a fost derulata de doamnele prof. Barac Mariana, Sincu Ileana , Alexandra Rosu si Smuleac Gabriela.
INFORMATII PROIECT ERASMUS
In urma proiectului la care am participat am aplicat la clasa cunoștințele dobândite alături de elevii mei. Tema: Obiectivele turistice
Forma de organizare : grupe
Aplicații digitale-Wikiloc
În perioada 27 martie – 1 aprilie 2023 s-a desfășurat cursul de perfecționare “School Innovation: a new mindset for teachers and students”, organizat în Barcelona, de Europass Teacher Academy – fluxul de implementare din cadrul Acreditarii pentru mobilitatea profesorilor din Programul Erasmus+, actiunea KA121-SCH, la care am participat cu mare interes.
Formatorul cursului, Tony Torralba ne-a oferit informații despre noi modalități prin care putem îmbina activitățile școlare cu cele extrașcolare și cu tehnologia, astfel încât procesul de învățare al școlarului să dobândească o plus valoare, printr-o educație centrată pe elev.
Cursul a beneficiat de fonduri provenite de la Uniunea Europeana.
INNOVATION plan for school
În urma cunoștințelor acumulate la cursul organizat la Barcelona, în cadrul programului Erasmus+, am desfășurat, cu ajutorul aplicației WIKILOC, o activitate ce a avut ca scop educarea copiilor pentru mișcare și învățare într-un mediu curat. La această lecție au participat elevii claselor a V-a G și pregătitoare G (învățător Coșcodan Mihaela). Parcul din Sinaia ne-a asigurat condițiile necesare pentru această acțiune. Folosind aplicația WIKILOC, copiii au realizat o hartă cu un traseu cu reperele importante ce se află în perimetrul parcului. Grupele de copii au avut ocazia să afle informații despre un anumit copac, floare, statuie etc și, în același timp, să se distreze. Această activitate a fost pe placul micilor aventurieri.
Programul Erasmus+
ERASMUS ACTIUNEA KA121-SCH-PROIECTE ACREDITATE PENTRU MOBILITATEA PROFESORILOR DIN SCOALA NR.195
Proiect ERASMUS Rangers of Change